Tweede stel hersenen

“Wybren verdiept zich zo intensief in je situatie dat je het gevoel krijgt er een tweede stel hersenen bij te hebben gekregen. Hij stelde vragen die ik mezelf nog niet gesteld had. Dat hielp me om de problemen die er speelden in het managementteam vanuit een totaal andere invalshoek helder te krijgen.”

Eduard


 

Stel vragen met impact

“In 2014 heb ik intensief met Wybren samengewerkt. Doel van het programma was om ca. 1000 medewerkers positief te veranderen in hun houding, gedrag, eigenaarschap en leiderschap wat uiteindelijk moest uitmonden in een structurele verbetering op onze duurzame en meetbare resultaten (KPI’s). Wybren was in de lead met het opzetten van dit gedachtegoed, en verantwoordelijk voor de uitrol van de methodiek.

Wybren weet als geen ander inspiratie, fun, energie en scherpte tot één geheel te combineren waardoor ik zelf mensen heb zien veranderen, waaronder mezelf. Ik ken weinig mensen die zo goed en bedreven zijn in coaching door de juiste vragen te stellen op de juiste momenten. Dit doet hij vanuit zijn oprechte interesse en sensitiviteit. Ik heb daar enorm van geleerd en mede daardoor zelf grote stappen in  mijn ontwikkeling weten te maken. Waar ik nog dagelijks aan denk is zijn uitspraak: Je hebt meer regie en impact als je vragen stelt, in plaats van zenden en instrueren.

Robin


 

Precies de juiste vragen

“Wybren weet persoonlijke zaken op een hele prettige en ontspannen manier makkelijk bespreekbaar te maken. Hij heeft een rustige, weloverwogen manier van communiceren en weet precies de juiste vragen te stellen. Hierdoor zet hij me tijdens de gesprekken echt aan het werk. En ik word gestimuleerd om anders na te denken over dingen. In slechts 3 gesprekken heeft hij me zo veel nieuwe inzichten gegeven. Daarnaast gebruikt Wybren regelmatig voorbeelden uit zijn eigen leven, wat bijdraagt aan een veilige, vertrouwde omgeving.”

Sophie


 

In de flow van het gesprek

“Bij Wybren heb ik aspecten van mezelf ontdekt waar ik me niet bewust van was. Op een verkennende en ontspannen wijze kwamen we ieder gesprek tot nieuwe inzichten. Ik verbaas me na elk gesprek weer over wat ik van mezelf geleerd heb, en dat in zo’n korte tijd. Het is fijn dat iemand helpt om gedachten op een rij te zetten, en door blijft vragen op punten die ik als vanzelfsprekend zie/zag. Wybren heeft daarbij een open houding, gaat mee in de ‘flow’ van het gesprek (‘we zien wel waar we uitkomen’) en combineert dat op gepaste momenten met theorie over hoe wij als mensen werken.”

Johanna


 

DOORGRONDEN VAN MIJN VRAGEN EN GEVOEL

“Met Wybren heb ik een aantal maanden intensief in een verandertraject samengewerkt. Daar heb ik Wybren leren kennen als een professioneel, betrokken, geduldig, vrolijk en hulpvaardig persoon. Zijn manier van benaderen en vragen stellen levert inzichten op waar een ieder mee verder kan om zich verder te ontwikkelen.

Persoonlijk had ik een aantal vragen waar ik niet goed uit kwam en waar ik ook echt last van had. Door de ervaring en de klik die we hadden heb ik Wybren gevraagd mij te helpen bij het doorgronden van mijn vragen en gevoel. Zijn aanpak en rustige manier van (door)vragen hebben mij veel inzicht en ook rust gegeven. Vanuit die rust kan ik veel beter met het inzicht aan de slag om het pad naar de toekomst verder uit te stippelen.”

John


 

Ik had weer voldoende hulpmiddelen om mijn uitdagingen aan te gaan

“Wybren vond ik via het internet. Ik was in een levensfase beland waar ik gerichte hulp zocht van een coach. Liefst in de buurt van mijn woonplaats. En mijn coaching moest ook een basis hebben in mijn geloof in God. Samen met Wybren kwam ik tot een vorm die bij mij paste. Wybren was geduldig en luisterde goed. Hij creëerde een veilige omgeving, waarbij alles op tafel kon komen waar ik coaching voor nodig had. Na een aantal sessies had ik voldoende hulpmiddelen om mijn uitdagingen aan te gaan in mijn privé- en werkleven. Ik zal altijd met veel plezier terug denken aan deze coachingsperiode.”

Theo